Over De Biermadam

Sarah Vermylen, De Biermadam.

Mijn interesse voor bieren ontstond eigenlijk pas vrij laat. Natuurlijk dronk ik pintjes toen ik als puber naar feestjes en fuiven ging, en meermaals dronk ik dan ook wel eens een pintje te veel. Maar mijn ontdekkingsreis in de wondere wereld der bieren startte slechts enkele jaren geleden en wat je waarschijnlijk niet verwachtte is dat ik mijn eerste bierstappen niet in Bierland België zette.

Neen. Het was tijdens mijn laatste reis naar de Verenigde Staten (in 2013) dat ik ingewijd werd in de lokale streekbieren tijdens onze tussenstops vol IPA’s of ook wel Indie Pale Ales. Sindsdien had ik de smaak letterlijk en figuurlijk te pakken. Terug in België reed ik vrijwel meteen naar de lokale drankhandelaar om mezelf een proefpakket met allerlei soorten bieren aan te schaffen: blonde bieren, pilsbieren, abdijbieren, donkere bieren, trappistbieren… Er ging een hele nieuwe wereld voor me open. Een wereld die me beviel en waar ik nog meer van wilde ontdekken en te weten komen.

Na enkele stapjes te hebben gezet in deze zeer uitgebreide wereld was ik nog niet aan m’n proefstuk toe en wilde ik het product ‘bier’ en alles wat hierbij komt kijken nog meer begrijpen. Ik startte een opleiding Zytholoog bij Syntra Midden-Limburg (Hasselt) in 2016 en studeerde twee jaar later af. Toch is er nog ontzettend veel te ontdekken wat bier betreft, dus zet ik mijn ontdekkingsreis in de wondere wereld der bieren verder en jij kan deze mee volgen.

Cheers!