Gepofte gevulde aardappel met gehakt en witloof

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 grote (pof)aardappelen
  • 4el roomkaas met kruiden
  • 200gr mager kippengehakt
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 ui
  • 150gr gemalen kaas
  • 2el ketchup
  • 1el knoflookpoeder
  • 1dl melk
  • een snuifje nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Leg de aardappelen in een vuurvaste schaal, maak een insnede en pof ze in 15 minuten op 900 watt in de microgolfoven.
  • Verwijder het bittere hart van de witloof, pel de ui en snijd de stronken samen met de ui in fijne stukken. 
  • Stoof het witloof samen met de ui in wat boter en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Bak het gehakt aan in een pan.
  •  Meng het gehakt in een mengkom met de roomkaas, ketchup en knoflookpoeder. Voeg hier het witloof en de ui aan toe en meng goed.
  • Haal de aardappelen uit de microgolfoven, laat afkoelen en halveer ze.
  • Hol ze nu volledig uit en vul ze op met het gehaktmengsel en strooi er de gemalen kaas over en zet ze voor 10 minuten in de oven.
  • Serveer meteen.

Bierpairing: Troubadour Blond (6,5%) – The Musketeers

The Musketeers is een brouwerij uit Sint-Gillis-Waas die bieren brouwt sinds 2000. De Troubadour Blond was het allereerste bier van The Musketeers. In 2010 behaalde The Musketeers met dit bier een gouden medaille tijdens de World Beer Cup in Chicago in de categorie ‘Belgian-Style Blonde Ale or Pale Ale’. Ondertussen ontwikkelende ze al een hele line-up binnen de Troubadour-reeks. Zo is er vandaag naast de Troubadour Blond, ook Troubadour Obscura, Troubadour Imperial Stout, Troubadour Magma, Troubadour Spéciale, Troubadour Westkust en nog velen anderen.

De Troubadour Blond heeft een frisse fruitigheid, die zich omzet in een zoetbittere smaak. Deze frisheid werkt dorstlessend voor dit redelijk stevige gerechtje. Daarnaast werkt de zoetigheid complementair met de zoetigheid van het gehakt en de aardappel. Alsook doet het de bitterheid van de witloof wat afnemen. De bitterheid van het bier is ook krachtig genoeg om de lichte vettigheid van het gerecht weg te doen spoelen.


Recept gebaseerd op: Gevulde aardappel met gehakt, witloof en roomkaas vulling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *