Hapje van witte en zwarte pens met gebakken appeltjes

Ingrediënten (10-tal hapjes)

  • 1 witte pens
  • 1 zwarte pens
  • 1 rode appel
  • Prikkertjes of tandenstokers

Bereidingswijze

  • Snijd zowel de witte als de zwarte pens in sneetjes naar eigen believen (zorg ervoor dat er 2 stukjes pens en 1 stukje appel op 1 prikkertje passen)
  • Snijd de appel in vierkante blokjes zodat ze ongeveer dezelfde grootte hebben als 1 schijfje pens
  • Verwarm een pan met olijfolie, en bak de schijfjes pens en de appeltjes goudbruin aan beiden kanten
  • Maak torentjes van telkens 1 schijfje witte pens, 1 schijfje zwarte pens en 1 stukje appel en steek deze op een prikkertje.

Bierpairing: Gouden Carolus Classic (8,5%) – Het Anker

Zoals de naam van dit bier doet vermoeden, is dit een traditionele oerklassieker in het gamma van de Mechelse brouwerij Het Anker. Het bier vindt zijn oorsprong in deze stad als Groot Keizersbier, en zou vooral bij de vossenjacht gedronken worden. Het is een donker bruin/amberkleurig bier met een volmondige zoete lichtgebrande smaak en aroma’s van kandij, karamel en gedroogd fruit. Dit bier won al meerdere prijzen, en is ook één van mijn persoonlijke favorieten tijdens de koudere herst- en wintermaanden.

De zoete smaken en fruitige aroma’s die terug te vinden zijn in hier bier, zijn ook terug te vinden in het hapje. Zowel de witte als zwarte pens zijn beiden zoet, en zo ook de appel die daarbij nog een vleugje fruitigheid toevoegt. Door het aanbakken zorgt het licht gekarameliseerde laagje voor dat extra zoete opstootje. Met andere woorden een must-try voor alle zoetebekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *