Het donkere kantje van Billie’s Craft Beer Fest 2018

Vrijdag 30 november en zaterdag 1 december werd de Antwerpse Waagnatie omgetoverd tot een echt craft beer walhalla dankzij Billie van Billie’s Bier Kafétaria en Hop Is Hop. Het bierfestival is nog maar aan zijn tweede editie toe, maar geraakte toch al zo goed als uitverkocht en deed menig bierliefhebber al maanden op voorhand uitkijken naar dit bierfeest.

Dit bierfestival is anders dan de meeste andere bierfestivals in Vlaanderen en Brussel omdat je één toegangsticket koopt en hiermee ongelimiteerd kan langsgaan bij alle standhouders in plaats van aparte jetons aan te kopen. Dit brengt wel met zich mee dat een toegangsticket niet goedkoop is en je eigenlijk wel al wat proevertjes naar binnen moet werken om dit min of meer te effenen. Bierliefhebbers hebben meestal wel iets over om lekkere craft bieren te kunnen proeven in een leuke setting en zo de craft beer scene te steunen, maar hier en daar heb ik hier toch wat tegenwind gevoeld.

Opvallend was het enorm grote aanbod aan bijna gitzwarte volmondige stoutbieren, donkere barely wine bieren en stevige barrel-aged bieren. Uiteraard was er ook nog steeds een mooi aanbod van bittere IPA’s terug te vinden. Al smaakt een verwarmende stout of barrel-aged bier mij toch net iets beter tijdens deze koudere dagen.

Niet alleen het bier dat uit de tapkranen vloeide was bovengemiddeld donker, maar de evenementenhal zelf over het algemeen ook. Al had ik de indruk dat het festival iets meer verlicht was dan vorig jaar. Het brengt een aparte sfeer met zich mee, alsof je echt op café zit met je vrienden.

Die gezellige cafésfeer maakt dit bierfestival heel gemoedelijk, warm en down to earth, waardoor je niet anders kan dan van Billie’s Craft Beer Fest te houden.

Laat editie drie al maar komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *